снимка pixabayСветовната пандемия не успя да измести първенството на Финландия в

...
снимка pixabayСветовната пандемия не успя да измести първенството на Финландия в
Коментари Харесай

Финландия е най-щастливата страна, ние пък сме на опашката, но поне сме преди най-изостаналите

снимка pixabay

Световната пандемия не съумя да измести шампионата на Финландия в класацията за най-щастливата страна, където страната стои към този момент четвърта подред година. Това написа в доклад на ООН, съобщи Агенция Франс Прес, представен от.

Изследователите зад Световния доклад за щастието, който е основан за 9-поредна година, употребява данни на „ Галъп “, с цел да попита хора в 149 страни да измерят равнището си на щастие. Но взема поради и данни като Брутният вътрешен продукт, обществена поддръжка, персонална независимост и равнища на корупция, с цел да дефинират резултата на всяка страна.

Отново челните места са доминирани от европейски страни – втора е Дания, следвана от Швейцария, Исландия и Нидерландия.

Единствената неевропейска страна в топ 10 е Нова Зеландия, която е „ паднала “ с едно място в съпоставяне с предишния доклад.

Германия пък се е изкачила от 17-о на 13-о място, Франция също е подобрила позицията си с две места до 21-во.

България е на 88-о място, след Непал и преди Малдивите. Страната ни се е изкачила с 8 позиции спрямо предходната година.

Африканските народи Лесото, Ботсвана, Руанда и Зимбабве са на дъното на класацията, само че преди Афганистан, който тази година е класиран като най-нещастната нация в света.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР